Schoffan mittatilauspaidat

Schoffan mittatilauspaidat

Monesti ihmiset kyselevät, miten mittapaitoja tilataan ja miten prosessi etenee. Mutta ennen kuin paneudumme Schoffan mittatilauspaidan tilaamiseen ja sen eri vaiheisiin vastaamme yleisimpään kysymykseen, nimittäin:

Tarvitsenko ajanvarauksen mittatilauspaidan teettämiseen?

Erillistä ajanvarausta ei tarvita - olet lämpimästi tervetullut Kämp Gallerian liikkeeseemme teettämään kauluspaidan arkisin klo 12:n ja 18:n välillä.

Schoffan mittatilauspaita alkaen 179€.

 

 Mittatilauspaidan vaiheet

1. Kankaan valinta 

Ensimmäisenä on vuorossa kivoin, mutta myös haastavin osuus, eli kankaan valinta n. 300 vaihtoehdon joukosta.

Mittatilauspaitojen kankaat tulevat meillä pääosin Italiasta sekä Portugalista ja ovat suurelta osin puuvillaa, eri paksuuksilla ja kudonnoilla varustettuna. Toki kirjavaan joukkoon mahtuu myös kevyempiä pellavakankaita, joilla taittuu vaikkapa marraskuu karibialla. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa aina löytämään asiakkaalle käyttötarkoitukseen sekä tyyliin sopivan kankaan.

Kun kangas ja paidan pääväri ollaan valittu, siirrytään näkyvimpiin yksityiskohtiin, aloittaen kauluksesta...

2. Kauluksen & kalvosimen valinta

Pääsemme valitsemaan 16:sta tarkoin valitusta kauluksesta, kattaen sekä klassiset vaihtoehdot (mm. Prince of Wales, Windsor, Cutaway, Button-down) että hieman eksentrisemmät (Spread, Tab, 2-Button Cutaway, Mao).

Kaulusvalintaan vaikuttaa suuresti, tullaanko kaulusta pitämään solmion tai rusetin kera, auki vai ehkäpä hieman kumpaakin.

Seuraavaksi vuorossa on kalvosimen malli: yhdellä vai kahdella napilla, vaiko tupla-mansetilla? Pyöristettynä vai kulmalla?

3. Muut yksityiskohdat?

Etupaneelin malli on tässä vaiheessa hyvä katsoa; yksinkertainen taitettu etuosa on aina elegantti, mutta erillisellä nappilistalla saa tuotua etuosaan ilmettä. Toki jos kyseessä on smokkipaita, valinta suoritetaan piilonapityksen ja laskostetun etuosan välillä. Frakkipaidassa oikea valinta on pikee-etuosa.

Kun mittatilauspaidan luonne alkaa pikkuhiljaa rakentua pala-palalta, siirrytään pienempiin yksityiskohtiin: tasku vai ei, nappien ja lankojen värit, mahdollinen tehosteväri kaulusten ja kalvosimien sisään – tai peräti kokonaan valkoisina a lá Gordon Gekko.

Paitaan saa myös halutessaan nimikirjaimet esimerkiksi kalvosimeen tai Napolilaisittain ”maksan kohdalle”, fontin ja värin saa valita oman maun mukaan.

4. Mittojen otto

Design-puolen ollessa tässä vaiheessa mallillaan, asiakkaalle valitaan päälle valmiiksi mahdollisimman hyvin istuva sovituspaita. Paitaa hyödyntäen tarkastetaan huolellisesti kymmenen kriittistä mittaa joiden harmonia määrittää paidan istuvuuden ja mukavuuden.

Mitat ovat nyt otettu, ja alkaa neljän-viiden viikon malttamaton odotus ennen viimeistä vaihetta...

5. Sovitus

Mittatilauspaidan saapuessa liikkeeseen, asiakas pyydetään vielä sovitukseen ja tarkastetaan, että mitat näyttävät hyvältä (kuitenkin muistaen tarkoituksenmukainen noin yhden, kahden prosentin kutistumisvara).

Asiakas saa uutukaisen paidan mukaansa ja mitat jäävät profiiliin odottamaan seuraavaa kertaa. Voilá!

Schoffan mittatilauspaitalahjakortti 180€.

---

Tervetuloa liikkeeseen juttelemaan lisää mittatilauspaitojen teettämisestä ja prosessista.

Tyylikkäin terveisin,
Anton

Takaisin blogiin