Tumma puku

Tumma puku

Tumma puku on perinteisesti yksi formaalimmista pukukoodeista, jota käytetään usein häissä sekä virallisemmissa tilaisuuksissa. Tumma puku tarkoittaa yleensä tummansinistä tai mustaa pukua, tasaisella pinnalla tai hyvin hienovaraisella kuviolla.

Takki

Kauluskäänne puvussa voi olla ns. lovikaulus tai hieman erottuvampi peak lapel. Takki on useimmiten kaksinappinen, mutta yksinappinen tai kolme nappia prässättynä kahteen, eivät ole myöskään poissuljettuja vaihtoehtoja. Taskujen tulisi tummassa puvussa olla mieluiten läpälliset tai suorat viivat. Tumma puku voi olla myös kolmiosainen, liivin ollessa samaa kangasta kuin muu puku. Myös kaksirivinen takki tummassa puvussa on hieno tapa erottautua.

Paita

Tummaan pukuun yhdistetään yleensä valkoinen kauluspaita tuplamanseteilla. Tähän käyttötarkoitukseen kankaan tulisi olla sileäpintainen tai hyvin hillitysti kuvioitu. Kaulusmallin osalta cutaway- ja windsor-kaulukset ovat tyylikkäitä vaihtoehtoja. Juhlapaidan etuosa on useimmiten hillitty yksikertainen, mutta nappilista tai piilonapitus voivat myös tulla kysymykseen.

Schoffan valmismalliston tummat puvut alkaen 690€ - tutustu mallistoomme.

Solmio

Tumman puvun solmio on perinteisesti harmaa tai hopeanharmaa ja materiaalina silkki, hienovaraisella hohdolla. Solmio voi olla tasapintainen tai hillityllä kuviolla. Rusetit, ascotit yms. eivät perinteisesti kuulu tumma puku -dresscodeen, vaikka näitäkin voi tilaisuuden salliessa käyttää tummansinisen puvun kera.

Taskuliina

Tumman puvun kanssa valkoinen taskuliina on klassinen vaihtoehto. Materiaalin puolesta silkki, pellava ja puuvilla ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja. Taittelun osalta James Bond-tyylinen viivataitos toimii pellava- ja puuvillaliinojen kanssa parhaiten. Pehmeämmän silkkiliinan voi taitella hieman vapaammin.

Kengät

Kengät tumman puvun kanssa ovat pääsääntöisesti mustat ja oxford-malliset, hyvin pelkistetyt. Myös hillitysti kuvioidut kengät voivat tulla kysymykseen. Kenkien tulisi olla kiillotettuna juhlia varten ja talvella ulkona kävellessä, kannattaa ne suojata kalosseilla. Sukkien sävy tulee valita puvun värin mukaan.

Vyö tai henkselit

Vyö tumman puvun kanssa on mustaa nahkaa, hillityllä soljella. Henkselit ovat myös tyylikäs valinta formaalimpiin asukokonaisuuksiin. Mittapukua teettäessä voi valita pukuun sivukiristimet, joilla housut pysyvät siististi ylhäällä.

---

Tumman puvun sekä muut Schoffan valmispuvut löydät liikkeestämme Kämp galleriasta ja painamalla tästä.

Tyylikkäin terveisin,
Anton

Takaisin blogiin