Sulhanen ja bestmanit Schoffan sinisissä puvuissa ja valkoisissa paidoissa.

Miesten hääpukeutuminen

Miesten hääpukeutuminen ja sulhasen pukeutuminen häihin, on oma tyylikäs ja mielenkiintoinen maailmansa. Koska kyseessä on lähtökohtaisesti omat juhlat jossa hääpari on pääosassa, voi pukeutumisen saralla myös tuoda persoonaansa esiin.

Tumma puku sekä smokki, joita olemme aiemmissa artikkeleissa käsitelleet, ovat tyylikkäitä valintoja häitä varten. Myös saketti ja frakki ovat klassisia vaihtoehtoja ja voivat hääjuhliin sopia. Mutta jos etsit inspiraatioita tai uusia ideoita sulhasen hääpukuun, niin tässä artikkelissa käsittelen muita hyviä miesten asuvaihtoehtoja häitä varten.

 

Tummansininen puku

Häihin voi tyylikkäästi pukea tummansinisen puvun muutenkin kuin tummana pukuna. Tällöin voi puku olla yksivärinen, pienellä kudotulla tekstuurilla tai ruutukuviolla.

Tummansinisellä puvulla mentäessä kannattaa huomioida seuraavat etiketti-asiat:

 • Puvun kangas riippuu vuodenajasta. Keväällä ja kesällä voi suosia Worsted-villan ohella myös villa-mohair, villa-silkki ja villa-silkki-pellava-yhdistelmiä. Talvella on harjattu villaflanelli tyylikäs ja hillitty valinta.
 • Paidan tulisi juhlakäytössä olla valkoinen, tässä tapauksessa joko yksinkertaisella tai tuplamansetilla. Cutaway- ja Windsor-kaulukset toimivat tyylikkäästi sekä solmion että rusetin kera.
 • Kaulaan voi valita joko solmion tai rusetin. Kesäsesongilla vaaleansininen, oranssi, keltainen, korallinpunainen ja pinkki ovat hienoja vaihtoehtoja. Talvikaudella tummat, lämpimät sävyt ajavat asian tyylikkäästi: burgundi, metsänvihreä, oranssi, ruskea ja flanellinharmaa.
 • Puku voi hyvin olla kolmiosainen, jolloin liivi on samaa kangasta kuin muu puku. Myös irtoliivi esimerkiksi harmaan, beigen tai hiekan värisenä voi tuoda mukavaa ilmettä ja vaihtelua.
 • Viimeistele ilmeesi kenkien valinnalla. Kengissä voi hakea virallisempaa ilmettä oxfordeilla tai derbyillä, tai vaihtoehtoisesti rennompaa loafereilla tai monkstrap-kengillä. Kenkien värissä musta ja tummanruskea ovat virallisempia, mutta burgundi tai tummansininenkin voivat olla tyylikkäitä vaihtoehtoja.
Tummansininen puku häihin valkoisella paidalla ja tyylikkäillä asusteilla.
Anton perehtyy tumman puvun etikettiin tässä artikkelissa.

Harmaa puku

Jos inspiraatiota hääpukeutumiseen haluaa hakea elokuvista, voi sulhanen myös lähteä häihin oman elämänsä James Bondina - ja mikä olisikaan tähän luontevampaa kuin harmaa puku, valkoinen paita ja tummansininen solmio, mustilla Oxford-kengillä kruunattuna.

Ota nämä etiketti-asiat huomioon harmaan puvun osalta:

 • Häissä voi harmaa puku olla tummempi tai vaaleampi, tummempien sävyjen ollessa virallisempia ja vaaleiden vähemmän muodollisia.
 • Kangas voi olla, kuten myös tummansininenkin, tasainen tai kuvioitu ja kankaan tekstuurissa saa näkyä vuodenaika.
 • Valkoinen paita on juhlavin valinta myös tässä tapauksessa.
 • Tummansininen solmio tai rusetti on tyylikäs valinta harmaan puvun kanssa, mutta toki muitakin sesongin värejä voi yhdistellä tyylikkäästi puvun sävystä ja materiaalista riippuen.
 • Harmaa puku voi myös olla kolmiosainen tai esimerkiksi tummansinisellä tai hiekanvärisellä irtoliivillä varustettuna.
 • Kengissä toimivat lähtökohtaisesti samat vaihtoehdot kuin tummansinisen kera.
Harmaa puku häihin valkoisella paidalla ja sinisellä solmiolla.
Schoffan valmismalliston puvut alkaen 690€ - tutustu mallistoon.

 

Vaaleat ja kirkkaat puvut

Vaaleat hiekan ja beigen sävyt, kuten myös luonnonvalkoinen, vaaleansininen ja kirkkaat “Napoli” sekä royal blue, ovat näyttäviä vaihtoehtoja erityisesti kevät- ja kesäsesongille.

 • Valkoinen paita on tässäkin tapauksessa juhlavin vaihtoehto.
 • Mikäli paitaan kaipaa vaihtelua, on valkoinen pellava sekä hailakka pinkki ja vaaleansininen puuvilla mahdollisuuksia.
 • Kudotut silkkisolmiot sekä pellavasolmiot ovat kotonaan kesäpuvun kanssa kokonaisuuden ollessa astetta rennompi.
 • Kenkien osalta voi hyödyntää kaikkia klassisia malleja, mutta ruskeat loaferit sekä monkstrapit ovat erityisen hyvä valinta kyseiseen yhdistelmään.
Mallinukke jossa esitellään Schoffan vaalea mittatilauspuku häihin.
Schoffan mittatilauspuvut alkaen 1300€ - lue lisää tästä.

 

Burgundi ja vihreä puku

Vaihtoehtoinen idea miehen hääpukeutumiseen - mikäli juhlatilaisuus on hieman rennommasta päästä - ovat burgundi sekä vihreän sävyt.

 • Sävyn valinta riippuu vuodenajasta. Lähtökohtaisesti tummat sävyt tässäkin tapauksessa, esimerkiksi harjatussa villaflanellissa, ovat syksyyn ja talveen soveltuvia – kun taas vaaleammat sävyt kuten oliivinvihreä, esimerkiksi puuvillassa tai pellavassa sopivat kesäkäyttöön.
 • Paidan ja asusteiden osalta tulisi hakea terävää kontrastia hillityillä väreillä, koska kyseessä on näyttävä puvun väri; burgundin kanssa valkoinen paita ja tummansininen solmio, mustilla tai tummanruskeilla kengillä. Tai vaihtoehtoisesti tummanvihreä puku valkoisella paidalla, suklaanruskealla solmiolla ja tummanruskeilla kengillä.

---

Tässäpä tosiaan hieman inspiraatiota sulhaselle, ja mikseipä myös bestmanille tai vieraalle, klassisen tumman puvun sekä smokin ohella – tervetuloa liikkeeseen keskustelemaan lisää miesten juhlapukeutumisesta. Voit myös varata ajan mittatilaukseen, tai tutustua Schoffan valmismallistoon.

Tyylikkäin terveisin,
Anton

Takaisin blogiin