Miesten hääpukeutuminen

Miesten hääpukeutuminen

Miesten hääpukeutuminen ja sulhasen pukeutuminen häihin, on oma tyylikäs ja mielenkiintoinen maailmansa. Koska kyseessä on lähtökohtaisesti omat juhlat jossa hääpari on pääosassa, voi pukeutumisen saralla myös tuoda persoonaansa esiin.

Tumma puku sekä smokki, joita olemme aiemmissa artikkeleissa käsitelleet, ovat tyylikkäitä valintoja häitä varten. Myös saketti ja frakki ovat klassisia vaihtoehtoja ja voivat hääjuhliin sopia. Tässä artikkelissa käsittelen kuitenkin muita hyviä asuvaihtoehtoja häitä varten.

Tummansininen puku

Häihin voi tyylikkäästi pukea tummansinisen puvun muutenkin kuin tummana pukuna. Tällöin voi puku olla yksivärinen, pienellä kudotulla tekstuurilla tai ruutukuviolla. Keväällä ja kesällä voi suosia Worsted-villan ohella myös villa-mohair, villa-silkki ja villa-silkki-pellava-yhdistelmiä. Talvella on harjattu villaflanelli tyylikäs ja hillitty valinta. Paidan tulisi juhlakäytössä olla valkoinen, tässä tapauksessa joko yksinkertaisella tai tuplamansetilla. Cutaway- ja Windsor-kaulukset toimivat tyylikkäästi sekä solmion että rusetin kera. Kaulaan voi valita joko solmion tai rusetin; kesäsesongilla vaaleansininen, oranssi, keltainen, korallinpunainen ja pinkki ovat hienoja vaihtoehtoja. Talvikaudella tummat, lämpimät sävyt ajavat asian tyylikkäästi: burgundi, metsänvihreä, oranssi, ruskea ja flanellinharmaa. Puku voi hyvin olla kolmiosainen, jolloin liivi on samaa kangasta kuin muu puku. Myös irtoliivi esimerkiksi harmaan, beigen tai hiekan värisenä voi tuoda mukavaa ilmettä ja vaihtelua. Kengissä voi hakea virallisempaa ilmettä oxfordeilla tai derbyillä, tai vaihtoehtoisesti rennompaa loafereilla tai monkstrap-kengillä. Kenkien värissä musta ja tummanruskea ovat virallisempia, mutta burgundi tai tummansininenkin voivat olla tyylikkäitä vaihtoehtoja.

Harmaa puku

Häihin voi sulhanen myös lähteä oman elämänsä James Bondina, ja mikä olisikaan tähän luontevampaa kuin harmaa puku, valkoinen paita ja tummansininen solmio, mustilla Oxford-kengillä kruunattuna. Häissä voi harmaa puku olla tummempi tai vaaleampi, tummempien sävyjen ollessa virallisempia ja vaaleiden vähemmän muodollisia. Kangas voi olla, kuten myös tummansininenkin, tasainen tai kuvioitu ja kankaan tekstuurissa saa näkyä vuodenaika. Myös tässä tapauksessa on valkoinen paita juhlavin valinta. Harmaan puvun kanssa on tummansininen solmio tai rusetti tyylikäs valinta, mutta toki muitakin sesongin värejä voi yhdistellä tyylikkäästi puvun sävystä ja materiaalista riippuen. Harmaa puku voi myös olla kolmiosainen tai esimerkiksi tummansinisellä tai hiekanvärisellä irtoliivillä varustettuna. Kengissä toimivat lähtökohtaisesti samat vaihtoehdot kuin tummansinisen kera.

Vaaleat ja kirkkaat puvut

Vaaleat hiekan ja beigen sävyt, kuten myös luonnonvalkoinen, vaaleansininen ja kirkkaat “Napoli” sekä royal blue, ovat näyttäviä vaihtoehtoja erityisesti kevät- ja kesäsesongille. Tässäkin tapauksessa on valkoinen paita juhlavin vaihtoehto. Mikäli paitaan kaipaa vaihtelua, on valkoinen pellava sekä hailakka pinkki ja vaaleansininen puuvilla mahdollisuuksia. Kokonaisuuden ollessa astetta rennompi, ovat kudotut silkkisolmiot sekä pellavasolmiot kotonaan kesäpuvun kanssa.  Kenkien osalta voi hyödyntää kaikkia klassisia malleja, mutta ruskeat loaferit sekä monkstrapit ovat erityisen hyvä valinta kyseiseen yhdistelmään.

Burgundi ja vihreä puku

On sanomattakin selvää, että burgundi sekä vihreän sävyt ovat hieman rennompaan juhlaan sopivia vaihtoehtoja. Lähtökohtaisesti tummat sävyt tässäkin tapauksessa, esimerkiksi harjatussa villaflanellissa, ovat syksyyn ja talveen soveltuvia – kun taas vaaleammat sävyt kuten oliivinvihreä, esimerkiksi puuvillassa tai pellavassa sopivat kesäkäyttöön. Koska kyseessä on näyttävä puvun väri, tulisi paidan ja asusteiden osalta hakea terävää kontrastia hillityillä väreillä; burgundin kanssa valkoinen paita ja tummansininen solmio, mustilla tai tummanruskeilla kengillä. Tai vaihtoehtoisesti tummanvihreä puku valkoisella paidalla, suklaanruskealla solmiolla ja tummanruskeilla kengillä.

Tässäpä tosiaan hieman vaihtoehtoja sulhaselle, ja mikseipä myös bestmanille tai vieraalle, klassisen tumman puvun sekä smokin ohella – tervetuloa liikkeeseen keskustelemaan lisää juhlapukeutumisesta! Voit myös varata ajan mittatilaukseen, tai tutustua Schoffan valmismallistoon.

Tyylikkäin terveisin,

Anton

Takaisin blogiin