Solmio - miesten asusteista perinteisimpiä

Solmio - miesten asusteista perinteisimpiä

Solmio (tai kravatti) on miesten asusteista perinteisimpiä ja vaikka onkin tällä hetkellä harvinaisempi näky työkontekstissa, on se erinomainen tapa elävöittää muuten hillittyä business-pukua tai irtotakki ja housut -yhdistelmää.

Koska olemme suunnitelleet mallistoomme laajan skaalan erilaisia solmioita ja näistä useasti herää liikkeessä keskustelua, otankin tässä tekstisarjassa pienen pintaraapaisun kravattien mukavaan maailmaan.

 

Solmion leveys ja materiaali

Solmion leveys vaihtelee yleensä 7-9 cm välillä, kapeamman ollessa hieman modernimpi tulkinta ja leveämmän klassisempi.

Solmioissa hieno silkki on tyylikäs, perinteinen valinta mutta myös villa, pellava ja puuvilla ovat hyviä vaihtoehtoja mikäli mielii enemmän vaihtelua vuodenajan mukaan.

Schoffan silkki- ja villasolmiot 69€ - tutustu mallistoomme.

Solmion kuvio ja väri

Perinteisiä solmion kuvioita ovat raidat, pilkut ja paisley-kuviot – toki yksiväriset ja erilaisilla tekstuureilla varustetut solmiot ovat myös hyviä ehdokkaita.

Työkäytössä voi lisätä tyylikkäästi väriä asukokonaisuuteen solmion muodossa, tästä hyvinä esimerkkeinä burgundi, metsänvihreä, oranssi, keltainen ja vaalensininen.

Tummansiniseen pukuun voi hakea mukavaa kontrastia syyssesongilla tummalla burgundin tai vihreän sävyllä, kun taas kesällä oranssi, vaaleanpunainen sekä keltainen tuntuvat ajankohtaisilta väreiltä.

Harmaan puvun kanssa syksyllä ja talvella ovat tummansininen ja suklaanruskea mainioita vaihtoehtoja, kun taas kesällä vaaleansininen, kirkas royal blue ja vahva oranssi tuovat reilusti ilmettä asuun.

Lue myös Antonin kirjoitus taskuliinoista.

Antonin yhdistelmä-vinkit

Yksivärinen solmio ja kuvioitu paita kuten yksivärinen paita ja kuvioitu solmio, ovat varmoja valintoja.

Mutta jos mielii kuviota sekä paitaan että solmioon, suosittelen hakemaan selvästi erikokoisia kuvioita: paita pienellä raidalla ja solmio isohkolla tai harvalla pilkku- tai paisley-kuviolla, paita pienellä ruudulla ja solmio reilummalla raitakuviolla tai isommalla pilkulla, paita isolla tai leveällä raitakuviolla ja tähän kaveriksi solmio pienellä printtikuviolla – muutamia yhdistelmiä mainitakseni.

Mikäli hieman rennompaa tulkintaa hakee, on kudottu solmio erittäin paikallaan. Kudottu solmio on nimensä mukaisesti kudottu silkki-, villa- tai puuvillalangasta. Kudotulle solmiolle on ominaista tasainen kärkiosa perinteisen v-muotoisen kärjen sijasta. Koska kyseessä on solmioista rennoin, on se parhaiten kotonaan hieman rennompien puku- ja paitakankaiden kanssa. Tästä mainiona esimerkkinä villaflanellipuku ja oxford-kankainen paita yhdistettynä villaiseen kudottuun solmioon. Kesäversio tästä voisi olla villa-silkki-pellavakankainen puku huokosella tekstuurilla, pellavapaita ja silkkinen kudottu solmio.

Schoffan kudotut solmiot 65€ - tutustu mallistoomme.
---

Tervetuloa Kämpin liikkeeseemme keskustelemaan lisää niiden käytöstä ja yhdistelemisestä tai tutustu solmioihimme verkkokaupassa.

Tyylikkäin terveisin,
Anton
Takaisin blogiin