Created with Sketch.
Ilmainen toimitus yli 125 € tilauksille
Created with Sketch.
Tel: +358 451139870
Created with Sketch.
(0)

Mittatilauspaita

Mittatilauspaidan teettämisen vaiheet

 

1. Kankaan valinta

Ensimmäinen askel mittatilauspaitaa teettäessä on kivoin, mutta myös haastavin, eli kankaan valinta n. 300 vaihtoehdon joukosta. Mittatilauspaitojen kankaat tulevat meillä Italiasta sekä Portugalista ja ovat suurelta osin puuvillaa, eri paksuuksilla ja kudonnoilla varustettuna. Toki kirjavaan joukkoon mahtuu myös kevyempiä pellavakankaita, joilla taittuu vaikkapa marraskuu Karibialla.

2. Kauluksen valinta

Kun mittatilauspaidan kangas ja pääväri ollaan valittu, siirrytään näkyvimpiin yksityiskohtiin, aloittaen kauluksesta. Pääsemme valitsemaan 16:sta tarkoin valitusta kauluksesta, kattaen sekä klassiset vaihtoehdot (mm. Prince of Wales, Windsor, Cutaway, Button-down) että hieman eksentrisemmät (Spread, Tab, 2-Button Cutaway, Mao). Kaulusvalintaan vaikuttaa suuresti myös, tullaanko kaulusta pitämään solmion tai rusetin kera, auki vai ehkäpä hieman kumpaakin.

3. Kalvosimet

Seuraavaksi vuorossa on kalvosimen malli: yhdellä vai kahdella napilla, vaiko tupla-mansetilla? Pyöristettynä vai kulmalla?
Etupaneelin malli on tässä vaiheessa hyvä katsoa; yksinkertainen taitettu etuosa on aina elegantti, mutta erillisellä nappilistalla saa tuotua etuosaan ilmettä. Toki jos kyseessä on smokkipaita, valinta suoritetaan piilonapityksen ja laskostetun etuosan välillä. Frakkipaidassa oikea valinta on pikee-etuosa.

4. Napit, nimikirjaimet ja taskut

Kun mittatilauspaidan luonne alkaa pikkuhiljaa rakentua pala-palalta, siirrytään pienempiin yksityiskohtiin: tasku vai ei, nappien ja lankojen värit, mahdollinen tehosteväri kaulusten ja kalvosimien sisään – tai peräti kokonaan valkoisina a lá Gordon Gekko. Paitaan saa myös halutessaan nimikirjaimet esimerkiksi kalvosimeen tai napolilaisittain ”maksan kohdalle”, fontin ja värin saa valita oman maun mukaan.

5. Mittojen otto

Design-puolen ollessa tässä vaiheessa mallillaan, asiakkaalle valitaan päälle valmiiksi mahdollisimman hyvin istuva sovituspaita. Paitaa hyödyntäen tarkastetaan huolellisesti kymmenen kriittistä mittaa joiden harmonia määrittää mittatilauspaidan istuvuuden ja mukavuuden.

6. Mittapaidan nouto

Mitat ovat nyt otettu, ja alkaa viiden – kuuden viikon malttamaton odotus.
Paidan saapuessa liikkeeseen, asiakas pyydetään vielä sovitukseen ja tarkastetaan, että mitat näyttävät hyvältä (kuitenkin muistaen tarkoituksenmukainen noin yhden – kahden prosentin kutistumisvara). Asiakas saa uutukaisen paidan mukaansa ja mitat jäävät profiiliin odottamaan seuraavaa kertaa.

Varaa aika mittatilaukseen