Created with Sketch.
Ilmainen toimitus yli 125 € tilauksille
Created with Sketch.
Tel: +358 451139870
Created with Sketch.
(0)

Schoffan mittatilauspaidat

KauluspaidatMittatilaus

Schoffan Mittatilauspaidat


Monesti ihmiset kyselevät, miten mittapaitoja tilataan ja miten prosessi etenee. Tässä onkin hieman tietoa Schoffan mittatilauspaidan tilaamisesta ja sen eri vaiheista.

Asiakas saa tulla käymään Kämp Galleria liikkeessämme hänelle sopivana ajankohtana, erillistä ajanvarausta ei tarvita. Toki ajanvarauskin on mahdollinen.

Kankaan valinta

Ensimmäisenä on vuorossa kivoin, mutta myös haastavin osuus, eli kankaan valinta n. 300 vaihtoehdon joukosta. Mittatilauspaitojen kankaat tulevat meillä pääosin italiasta sekä portugalista ja ovat suurelta osin puuvillaa, eri paksuuksilla ja kudonnoilla varustettuna. Toki kirjavaan joukkoon mahtuu myös kevyempiä pellavakankaita, joilla taittuu vaikkapa marraskuu karibialla. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa aina löytämään asiakkaalle käyttötarkoitukseen sekä tyyliin sopivan kankaan. Kun kangas ja paidan pääväri ollaan valittu, siirrytään näkyvimpiin yksityiskohtiin, aloittaen kauluksesta.

Kauluksen & kalvosimen valinta

Pääsemme valitsemaan 16:sta tarkoitun valitusta kauluksesta, kattaen sekä klassiset vaihtoehdot (mm. Prince of Wales, Windsor, Cutaway, Button-down) että hieman eksentrisemmät (Spread, Tab, 2-Button Cutaway, Mao). Kaulusvalintaan vaikuttaa suuresti myös, tullaanko kaulusta pitämään solmion tai rusetin kera, auki vai ehkäpä hieman kumpaakin. Seuraavaksi vuorossa on kalvosimen malli: yhdellä vai kahdella napilla, vaiko tupla-mansetilla? Pyöristettynä vai kulmalla?

Muut yksityiskohdat?

Etupaneelin malli on tässä vaiheessa hyvä katsoa; yksinkertainen taitettu etuosa on aina elegantti, mutta erillisellä nappilistalla saa tuotua etuosaan ilmettä. Toki jos kyseessä on smokkipaita, valinta suoritetaan piilonapityksen ja laskostetun etuosan välillä. Frakkipaidassa oikea valinta on pikee-etuosa.

Kun mittatilauspaidan luonne alkaa pikkuhiljaa rakentua pala-palalta, siirrytään pienempiin yksityiskohtiin: tasku vai ei, nappien ja lankojen värit, mahdollinen tehosteväri kaulusten ja kalvosimien sisään – tai peräti kokonaan valkoisina a lá Gordon Gekko. Paitaan saa myös halutessaan nimikirjaimet esimerkiksi kalvosimeen tai Napolilaisittain ”maksan kohdalle”, fontin ja värin saa valita oman maun mukaan.

Mittojen otto

Design-puolen ollessa tässä vaiheessa mallillaan, asiakkaalle valitaan päälle valmiiksi mahdollisimman hyvin istuva sovituspaita. Paitaa hyödyntäen tarkastetaan huolellisesti kymmenen kriittistä mittaa joiden harmonia määrittää paidan istuvuuden ja mukavuuden. Mitat ovat nyt otettu, ja alkaa neljän – viiden viikon malttamaton odotus.

Mittatilauspaidan saapuessa liikkeeseen, asiakas pyydetään vielä sovitukseen ja tarkastetaan, että mitat näyttävät hyvältä (kuitenkin muistaen tarkoituksenmukainen noin yhden, kahden prosentin kutistumisvara). Asiakas saa uutukaisen paidan mukaansa ja mitat jäävät profiiliin odottamaan seuraavaa kertaa.

Tervetuloa liikkeeseen juttelemaan lisää mittatilauspaitojen teettämisestä ja prosessista! Voit myös napin kautta varata ajan mittojen ottoa varten.

Varaa aika

Tyylikkäin terveisin,

Anton

Takaisin käsikirjaan